Hirmagazin.eu
Főoldal » 10 dolog, amit a nagyszülőknek tilos
Életmód hírek

10 dolog, amit a nagyszülőknek tilos

Pótolhatatlan segítséget jelentenek a nagyszülők a kisgyerekes szülőknek – de azért ne engedjünk meg nekik mindent.

Kisgyerekes szülőknek a legfontosabb támaszt a saját szüleik nyújtják: ha hirtelen vigyázni kell a gyerekre, vagy el kell menni érte az oviba, és senki más nem ér rá, a nagymama vagy a nagypapa az utolsó mentsvár, aki ilyenkor is beugrik. Mégis, hogy az elképzelhető legboldogabb légkört teremtsük meg a családunk számára, nem árt pár szokást vagy berögzült viselkedést tisztázni nagymamával és nagypapával, mielőtt túlságosan is befolyásoló tényező lenne az újdonsült családtag életére. A Szeretlek Magyarország összeállításában további tilos dolgok is vannak

1. A Facebookra jót, vagy semmit

A közösségi média egy érzékeny kérdés. Bizonyára ti is ismertek olyan nagyszülőt, aki megmagyarázhatatlanul jól kezeli az okostelefonokat, mi több, akár a Facebookkal is ki van békülve. Velük érdemes közölni, hogy csakis olyan tartalmakat osszanak meg a szociális hálón, amelyeket később sem fog szégyellni az unoka, és szerencsés még eltántorítani őket üzenőfalunk chatszobává alakításától is.

2. Mi legyen a gyerek neve?

Névadás: nemcsak a gyermek, hanem az szülők egész életét meghatározó tényező, ezért – bár biztos a nagyszülőknek is van véleménye -, a legjobb, ha a gyerek szülei adnak nevet a kicsinek. Nem feltétlenül egy régebbi nagynéni vagy általános iskolai osztálytárs nevét kell viselnie a harmadik generációnak.

3. Ajándékok

Elhalmozás ajándékokkal: akár egy életnagyságú plüssmackó, akár a tinédzser unokának motorbicikli, ezeket mindig meg kell beszélni a szülőkkel.

4. Hol van a gyerek?

Akármennyire is megbízhatóak a nagyszülők, fontos tudatni velük, hogy minden esetben tájékoztassák a szülőket a gyermek hollétéről, amennyiben ők felügyelnek rá.

5. Az ’50-es évek rosszcsontjai

A nagypapa gyerekkori csínytevései humorosnak hatnak a társaság felnőtt tagjai számára, a kicsik azonban biztos, hogy megpróbálják utánozni. Jobb a hasonló sztorikat akkorra hagyni, mikor a gyerekek már idősebbek.

6. Érzelmi zsarolás

“Lehet, hogy csak pár évig leszek életben, ti meg külföldön akarjátok tölteni a karácsonyt?” – az ilyen, és ehhez hasonló érzelmi zsarolásoknak nincs helye egy családban.

7. Családtagokról jót, vagy semmit

A nagyszülők lehetnek elégedetlenek a nevelési stílussal vagy az étkezési szokásokkal, mégsem szabad befolyásolni a gyerek véleményét a szülőkről. Ezért nem jó ötlet, ha szapulják nekik anyát vagy apát, nagyon rossz vége lehet.

8. Hogyan neveljük az unokánk édesapját és édesanyját?

Ne neveljük. A “régen minden jobb volt…” már elmúlt, az igazi nagyszülő együtt fejlődik a család fiatalabb tagjaival.

9. Ki a jobb unoka?

Ne méregessük össze a képességeiket, hiszen nagy rá az esély, hogy ők már jóval előbb tudják, hogy ki a sikeresebb atléta és ki a szorgalmasabb matekos.

10. Meglepetés hajvágás

A gyerekek élvezik, de a szülők nem biztos, hogy saját gyermekkoruk divatját szeretnék viszontlátni saját lányuk vagy fiuk fején.

 

Hasonló hírek

Lehet wellnessezni kismamaként is?

Edit

16 dolog, amiért nincs jobb a vidéki karácsonyozásnál

Géza

Napi 86 percet tölt a Facebookon az átlagos magyar felhasználó

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------