Hirmagazin.eu
Főoldal » 0,3 százalék a februári infláció, tavaly 2,9 százalékkal nőtt a GDP
Gazdaság

0,3 százalék a februári infláció, tavaly 2,9 százalékkal nőtt a GDP

forrás: MTI

Januárhoz képest 0,1 százalékkal mérséklődtek az árak, a múlt év negyedik negyedében pedig 3,2 százalékkal bővült a gazdaság, januárban jobban nőtt az import az exportnál.

 0,3 százalék a februári infláció, tavaly 2,9 százalékkal nőtt a GDP

Februárban a fogyasztói árak átlagosan 0,3 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal. Januárhoz képest 0,1 százalékkal mérséklődtek az árak. A legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk drágultak, míg az üzemanyagok ára jelentősen csökkent a múlt hónapban.

2,9 százalékkal bővült a GDP

A múlt év negyedik negyedévében 3,2, a 2015-ös év egészében 2,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék az előző év azonos időszakával összehasonlítva – erősítette meg második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal. Az ipar 1,4, a szolgáltatások másfél százalékkal járultak hozzá a GDP tavalyi növekedéséhez, míg a mezőgazdaság teljesítménye fél százalékkal fékezte azt.

Januárban jobban nőtt az import az exportnál

Januárban az export euróban számolt értéke 1,0, az importé 4,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az áruforgalom aktívuma 195 millió euróval csökkent a tavaly januárihoz képest és 509 millió euró volt – jelentette kedden első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal. Tavaly, egész évben az export euróban 7,1, az import 5,4 százalékkal nőtt, a kereskedelmi többlet 1,844 milliárd euróval 8,118 milliárd euróra emelkedett.

 

Hasonló hírek

Figyelem! Újabb helyeken kell fizetni Budapesten, és számos helyen korlátozások lesznek! Olvasd el és oszd meg!

Géza

Akár 80 százalékos kárt is okozhatott a virágzó kajszinál a fagy

Géza

Hatvan céget számolnak fel naponta

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------