6.5 C
Budapest
2024. április. 24. szerda
HomeFőhírekKülföldДень рождения Путина отметили гастрономическим экспериментом. Világszerte különféle módokon emlékeztek meg Putyin...

День рождения Путина отметили гастрономическим экспериментом. Világszerte különféle módokon emlékeztek meg Putyin születésnapjáról

Поздравляют российского Президента не только иностранные лидеры, но и простые граждане, причем весьма оригинальными способами. В Штатах делают Путин-бургеры, в Европе продают куртки с изображением российского президента, рисуют граффити.

Boldog Születésnapot! (Fb)

Október 7-én nemcsak a világ vezetői köszöntöttél fel az orosz elnököt születésnapja alkalmából. Nagy-Britanniában például egy tervező pár erre a napja egy különleges, Putyinnak szentelt dzsekit dobott piacra „P Jacket” néven. Mivel az orosz elnök köztudottan nemcsak a judóért rajong, hanem motorozni is szeret, így ez is egy olyan dzseki lett, amiben akár Szibériában is motorozhatunk, mesélte a Matchless cég igazgatója, azonban pólók és egyéb ruházat is készült az Orosz Elnök arcképmásával, a születésnapja alkalmából.

Moszkvában Putyin születésnapjának alkalmában egy sor kulináris különlegesség került terítékre. Az egyik  helyen például egy hamburger-tornyot árulnak „Putyin burger” néven. A hamburger különlegességet immáron harmadik éve csak ezen a napon készítik el, a recept a mai napig titok. Annyit lehet tudni, hogy a hamburger a szokásosnál 6X nagyobb, 1952 grammot nyom, mivel abban az évben született az orosz elnök. Az étterem előtt egész nap hosszú sorok kígyóztak, mindenki ki akarta próbálni az elnöki burgert.

Damaszkban egy graffiti előtt pózoló képet osztott meg egy katona. A graffitin orosz és szír zászlók között ez a felirat olvasható: „Boldog születésnapot honvédő Putyin!”

Viszont nemcsak a szír fővárosban, hanem a világ más pontjain is megjelentek Putyint ábrázoló születésnapi képek. Az elnök portréját Barcelonában is megfestették szombaton, azóta sokan készítenek fotót az elnöki arcképpel a háttérben.

Berlinben Vlagyimir Putyin mellé az Európai Unió himnuszából, az „Örömódából” vett sorokat festették, míg  Párizsban az orosz elnök egy régi szovjet zászlóval került egy képre.

Természetesen Putyin lakhelyén, Szent-Péterváron élő és alkotó művészeket ismegihlette az elnök születésnapja. Itt Alekszej Szergeinko Vlagyimir Putyint szeretett kutyáinak körében festette meg.

Az orosz elnök születésnapjára gasztronómiai különlegességekkel készültek Moszkvában.

Forrás: eloben.hu / vesti.ru

Képek: vesti, blikk, frisshirek, nol

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work