11.2 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeTudástárTudástár - minden érdekességВладимир Путин и его зоопарк (Vlagyimir Putyin és állatkertje)

Владимир Путин и его зоопарк (Vlagyimir Putyin és állatkertje)

Президент Туркмении Гурбангулы Бердымухамедов поздравил российского коллегу Владимира Путина с прошедшим днем рождения и подарил ему щенка алабая.

Október közepén Türkmenisztán elnöke felköszöntötte Vlagyimir Putyint születésnapja alkalmából, és egy Közép-ázsiai juhászkutyát ajándékozott neki, ezzel is növelve az orosz elnök már amúgy sem kicsi állatállományát.

„Nekünk egyetlen hű barátunk van, ez pedig a világon egyedülálló alabai kutya. Ma egy ilyen ebet hoztam magammal,” – magyarázta választását a türkmen elnök, hozzátéve, hogy a kutya a „Hűséges” nevet kapta.

 

Putyin október 7-én lett 65 éves, és 17 éves elnöksége alatt, már számos állattal lepték meg őt kollégái. Minden egy fekete labradorral, Konival kezdődött, akit 2000-ben kapott Putyin Szergej Sojgu minisztertől.

Ezután 2001-ben a baskíriai kormányzó egy pónival lepte meg az elnököt. Még ugyanabban az évben a Jordánia királyától kapott egyszerre három díjugrató lovat, mindhárom a legnemesebb fajtából.

Ezzel az ajándékozások sora nem ért véget. Pár évvel később 2003-ban a moszkvai polgármester Jurij Luzskov egy fehér kecskét adott Putyinnak, akit „Mesének” neveztek el.

2008-ban az elnök születésnapjára egy nem mindennapi házikedvencet kapott – egy usszurijai tigriskölyköt. A tigris akkor még csak két és fél hónapos volt, de kicsit később helyet találtak neki az egyik moszkvai állatkertben.

2010-ben a türkmen vezető két nagyon ritka ázsiai gepárddal lepte meg Putyint. Jelenleg a két ragadozó az egyik kaukázusi, vadállatoknak fenntartott központban él.

2012-ben a japán kormányzó egy fajtiszta akita-inu kutyakölyköt ajándékozott Putyinnak, aki a Jume nevet kapta.

Ezzel még nincs vége Putyin exotikus állatgyűjteményének. 2002-ben a moldáv elnök Putyin 50. születésnapjára egy krokodillal készült. A következő szavakkal adta át a nem mindennapi állatot az orosz elnöknek: „A krokodil – az egyetlen olyan állat, amelyik soha nem hátrál meg.”

ürkmenisztán elnöke egy Közép-ázsiai juhászkutyával lepte meg Putyint (Forrás: bbc.russian.com)

Forrás: eloben.hu / bbc.com

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work